Tervatontut

Sydänlankojen arvojen ympärille kietoutuvat suomalaisuus ja sen vahvat perinteet. Suomalaiset tunnetaan maailmalla kovina saunojina. Olemme syntyneet saunojiksi ja ymmärrämme saunomisen terveysvaikutukset. 

Saunan lisäksi olemme hoitaneet itseämme tervalla, sillä tervaa on pidetty tärkeänä aineena suomalaisessa kansanparannuksessa. Terva oli aikoinaan yleislääke, jolla hoidettiin monenlaisia sairauksia, haavoja ja kipuja. 

Sydänlangat on yhdistänyt nämä kaksi tärkeää asiaa. Valmistamme käsityönä sympaattisia saunatonttuja, joka tuo ihanan tervan tuoksun saunaasi. Tämän tontun kanssa on mukavaa ja rentouttavaa saunoa. Voit nauttia lempeistä ja hellivistä löylyistä heittäen arjen huolet syrjään.

Sauna ja terva

Usean suomalaisen viikonlopun viettoon kuuluu saunominen. Suomessa on noin kolme miljoonaa saunaa, siellä rentoudumme, puhdistaudumme ja hoidamme itseämme erilaisilla saunahemmottelutuotteilla. Mielemme ja kehomme kiittää ja saunan henget pysyvät tyytyväisinä. Saunan pesässä kräksyvät puhtaan metsistömme mustavalkoiset koivuhalot. Vietämme saunassa paljon aikaa, joten viihtyisyyteen halutaan panostaa. Voimme sisustaa saunaa erilaisilla tekstiileillä, valoilla sekä tuoksutuotteilla.

Suomalaiset ovat osanneet hyödyntää metsää mm. polttamalla tervaa jo 1600-luvulta lähtien. Oletkos joskus törmännyt metsässä monttuun, joka on saattanut olla tervahauta. Tervaa käytettiin ja käytetään edelleen esimerkiksi puuveneiden, rakennusten mm. kirkkojen paanukattojen ja köysien kyllästeeksi. Nykyisin löydämme tervaa monenlaistakin arjen tuotteista, kuten shampooista, saippuoista ja erilaisista ruoista.

Tervainen tonttu

Tämä tonttu tuo kivan tunnelman niin kesä- kuin talvisaunahetkiin. Tontun voi ripustaa seuralaiseksi myös ulkohuussiin hyttysten karkottajaksi.

Tonttu on mukava tuliainen ja se on kiva antaa lahjaksi. Tonttu on aidosti suomalainen ja se on valmistettu käsityönä Uudessakaupungissa luonnonmukaisista raaka-aineista.

Jokainen tervatonttu on oma yksilönsä ja se syntyy käsityönä paksusta pellavanarusta, Suomessa tervatusta juuttinarusta, pellavahuovasta ja puuhelmestä. Tontulla on pituutta noin 24 cm ja sen saa roikkumaan mieluisaan paikkaan lakissa olevasta pellavanarulenkistä.

Tonttu on pakattu sellofaanipussiin, jotta tervan tuoksu säilyy pitkään. Tontun käyttöohjeet löytyvät ikkunallisesta pahvipakkauksesta, josta tonttu sinua jo tervehtiikin. Voittekin aloittaa tutustumisenne ja saunahetken suunnittelemisen jo kauppareissulla.

”Saunan pesän sytytän, ikkunaruudusta näen merinäkymän. Piipusta nousee lämmön väre, taivaalla loistaa auringon säde. Saunavihdan valmistan, terveyttäni sillä vahvistan. Pellavapyyhe kainalossain, hipsin saunaan paljain jaloin. Lauteilla istun lämmöstä nauttien, tervatonttua tervehtien.

Tervan tuoksu nenässäni, koivun lehdet ihossani. Kiuas sihisee vesipisaroista, siinä lämpenesi myös osa makkaroista. Saunan lämpö mieltäni hellii, kohta kierin sänkyyni kellii. Rentoutunut on kehoni, parempaa oloa en tahtoisi.”