Käsitiskiaineen käyttöohje

Puhtaat astiat Käsitiskillä

Käsitiskin käyttö on helppoa. Annostele Käsitiskiä joko suoraan pestävälle astialle tai pesuveden joukkoon. Jos peset astioita veneessä tai muuten luonnon ääressä, muista kaataa pesuvesi imeytyvään maastoon, ei suoraan vesistöön. Suosi ja hyödynnä retkeillessä tai lomakohteissa tiskipaikkoja, jotta pesuvedet päätyvät viemäristöön. 

Voit valita pullon annostelijaksi joko pumpun tai keinutulpan. Keinutulpallista pulloa on helppo käyttää yhdellä kädellä, pumppuannostelijasta on helpompi annostella pienempi määrä tiskiainetta, sillä pieni määrä riittää hyvän pesutehon saamiseksi..

Sydänlankojen Käsitiskit löytyvät Tukesin ylläpitämästä kemikaalirekisteristä. Löydät ne Kemidigi-sivulta.

Tuoksulliset Käsitiskit sisältävät eteerisiä öljyjä, jotka voivat aiheuttaa allergisen reaktion.

Kemikaalikuorman vähentäminen kotitalouksissa ja luonnossa

Saaristo- ja itämeri inspiraation lähteenä

Isokari

Isokarin majakkasaari on valoittanut sydämeni. Saari on yksi Selkämeren kansallispuistoista ja sen luonto on ainutlaatuinen. Saarelle on päästävä vähintään kerran kesässä ja sieltä pois lähteminen on aina haikeaa. Isokarin majakka on Pohjanalahden korkein majakka ja se kunnostettiin vuonna 2020.  Ihanat kirkkaat vedet ja näkymät aavalle merelle puhuttelee varmasti jokaista saarella kävijää. Venesataman kivisessä aallonmurtajassa punajalkaiset riskilät toivottavat saarelle tulijat tervetulleeksi. He muistuttavat minua siitä, että luonnosta ja sen asukkaista on pidettävä hyvää huolta.

Pooki

Pooki on Suomen vanhin säilynyt tunnusmajakka sekä vanhin merimerkki ja se löytyy täältä Uudenkaupungin edustalta Lyökin saarelta. Karulla ja matalalla saarella majakka pääsee oikeuksiinsa ja sen kauneutta ei voi tarpeeksi hehkuttaa.  Saarella pesii useita eri lintulajeja ja tuolloin saarella vierailu onkin kielletty.  Arvokkaan oloisella saarella mieli lepää ja täältä olisi ihana saada pieni pala saarta mukaan. On ilman muuta selvää, että haluan nähdä tämän kauniin majakan Käsitiskissä, joka on suunniteltu Saaristomeren tulevaisuutta ajatellen. 

Utö

Tällä karulla ja puhuttelevalla saarella sijaitsee Suomen ensimmäinen ja eteläisin majakka. Majakka on Suomen vanhin toiminnassa oleva valomajakka. Täällä merenkäynti on suurta ja majakan alapuolella oleva idyllinen kylä tuo oman leimansa saaren elämään. Pienet punaiset puurakennukset ja kyläkauppa tuovat aidon saaristolaistunnelman. Kuivuneet hylkeen räpylät ja pyrstö venevajan seunustalla antavat ymmärrystä saaristolaiselämästä ja miten lähellä luonto on ihmistä ja saaren arkea.