Pönttöpommit

 Helppo ja hauska tapa puhdistaa wc-pönttöä!

Pönttöpommit ovat erinomaisia vaihtoehtoja vahvoille kemiallisille pesuaineille! Tuote on nopeasti biohajoava, joten se on sekä sinulle että luonnolle turvallinen ja järkevä puhdistustuote. 

Pönttöpommeja löytyy kolmessa eri tuoksuyhdistelmässä sekä tuoksuton vaihtoehto. Pönttöpommit  on pakattu lasipurkkeihin ja nyt niitä saa myös uudelleen suljettavissa pusseissa. Turvallisuuden lisäksi Sydänlangoille on tärkeää, että tuotteet ovat kauniita. Pönttöpommit miellyttävät siivoojaa sekä tuoksun että kuivattujen yrttien ansiosta.

Purkkia on kiva säilyttää vaikka vessassa aitiopaikalla.

Lempeä lime-laventeli

Pirskahteleva lime ja lempeän rauhoittava laventeli

Lime-laventelin kaunis ja näyttävä ulkonäkö tulee kotimaisista laventelin kukista. Puhdistavana ainesosana ovat sooda ja sitruunahappo. Kosteus saadaan tuoreesta limen mehusta ja tuoksut limen ja laventelin luonnollisista eteerisistä öljyistä.

Pönttöpommin sulaessa pönttöön laventelin kukat jäävät kivasti pöntön kulhoon kellumaan. Pönttöä harjatessa kukat jäävät myös harjaan. 

pirteä piparminttu-rosmariini

Pirteä piparminttu ja raikas rosmariini

Vihreät, luonnonläheiset väripilkut tulevat itsekasvatetuista, kuivatuista piparmintun lehdistä. Puhdistavina raaka-aineina toimivat ruokasooda ja sitruunahappo. Raikas ja pirteä tuoksu tulee piparmintun ja rosmariinin luonnollisista eteerisistä öljyistä. Pönttöä pestessä piparmintun lehdet piristävät siivoustasi.

raikas sitruunaruoho-teepuu

Sitruksinen sitruunaruoho ja puhdistava teepuu

Ihanan raikas sitruunaruoho ja antiseptinen teepuu sopivat hyvin kodin puhdistustuotteeseen. Tuoksu on raikas ja puhtoinen. Kuivattu sitruunaruoho tuo pönttöpommiin ilmettä ja sitruunan mehu kosteuttaa. Puhdistavana raaka-aineena ovat ruokasooda ja sitruunahappo. Tuoksu tulee sitruunaruohon ja teepuun luonnollisista eteerisistä öljyistä. 

tuoksuton

Tämä täysin tuoksuton Pönttöpommi on paras vaihtoehto esimerkiksi veneeseen, jos vesi huuhtoutuu suoraan mereen. Puhdistavana raaka-aineena toimivat ruokasooda ja sitruunahappo, kosteuttajana vesi.

Tämä on myös paras vaihtoehto hajusteallergikoille ja tuoksuherkille siivoojille.

Näin käytät pönttöpommia

1. Kostuta pönttö vedellä ja pudota yksi pala pönttöön. Anna vaikuttaa vähintään 15 minuuttia.

2. Harjaa pönttö ja huuhtele. Voit myös käydä pöntön reunat läpi palalla ja sitten heittää loppupalan pönttöön.

3. Toimi samoin pesualtaan kanssa. Pönttöpommin hankaava vaikutus on suuri, joten suosittelemme palan kostutusta ja sen levittämistä pesualtaaseen sienen tai siivousliinan kanssa. Voit myös täyttää pesualtaan vedellä, tiputtaa Pönttöpommin veteen ja pestä altaan rätillä tai harjalla.

Säilytä pakkaus kosteudelta suojassa. Käsittele paloja kuivin sormin, sillä Pönttöpommit alkavat toimia kosteudessa ja veteen päästyään.

Sydänlankojen Pönttöpommit löytyvät Tukesin ylläpitämästä kemikaalirekisteristä. Löydät ne täältä:

Kemidigi 

Tuoksulliset Pönttöpommit sisältävät eteerisiä öljyjä, jotka voivat aiheuttaa allergisen reaktion.

Pönttöpommien perusraaka-aineet ovat ruokasooda ja sitruunahappo

Ruokasooda eli natriumvetykarbonaatti on monipuolinen kodintuote. Soodan päästessä veteen siitä vapautuu siitä hiilidioksidikuplia, mikä on kemiallinen reaktio. Ruokasooda on emäksistä, hankaavaa ja miedosti valkaisevaa. Sooda on täysin myrkytön puhdistusaine. Se neutralisoi tuoksuja hyvin eli raikastaa ja reagoi rasvan ja lian kanssa puhdistaen tehokkaasti. Soodan avulla poistat pinttyneet liat vessan pöntöstä tai altaasta, puhdistat vessan hanan ja avaat viemärit. 

 

Sitruunahappo eli sitruunahappo monohydraatti on luonnon ihmeaine. Se on ekologinen, lisäaineeton jamyrkytön aine, jota käytetään monipuolisesti kodin siivouksessa. Sitruunahappo on orgaaninen happo, jota esiintyy luonnossa esimerkiksi sitrushedelmissä. Se poistaa tehokkaasti mm. kalkkia, likaa ja ruostetta, ja sillä on raikastava vaikutus.  Sitruunahapon pH on noin 2 – 2.2 eli hapan. Vesijohtovesi sisältää kalkkia, ja vessanpönttöön ja lavuaarin kerääntyy ajan kanssa kalkkisaostumia. Kalkki on emäs ja sitruunahappo on  happo. Kun kalkki kohtaa hapon, käynnistyy kemiallinen reaktio ja kalkki alkaa liueta.

 

Pönttöpommien tuoksut tulevat 100 % eteerisistä öljyistä, jotka eivät ole öljymäisiä vaan kevyitä ja nopeasti haihtuvia aromeja. Eteeristä öljyä valmistetaan höyrytislaamalla hedelmistä, kasvien kukista, lehdistä ja juurista, pihkasta ja muista kasvien osista, eli ne ovat täysin luonnontuotteita. Eteerisiin öljyihin ei ole lisätty mitään, eikä niistä ole poistettu mitään.

 

Luonnontuote ei ole kuitenkaan täysin riskitön. Hajusteyliherkät tai allergikot voivat saada oireita, joten valitse silloin tuoksuton tuote käyttöösi.

Tutustu myös meidän pyykkietikoihin!

Kiinnostuitko tuotteista?

Jälleenmyyntipaikkamme löydät klikkaamalla tästä!

Oletko kiinnostunut jälleenmyynnistä? Ota rohkeasti yhteyttä klikkaamalla tästä!