Sydänlankojen pyykkietikat

Nämä Pyykkietikat ovat  valmistuneet Sydänlangoille tärkeiden arvojen synnyttämänä. Saaristomeren kauneus ja ainutlaatuisuus ovat olleet inspiraation lähteenä ja se näkyy tuotteiden tarinoissa ja etiketeissä. Saaristomeren haasteet mm. rehevöityminen kannustaa meitä ekologisten tuotteiden kehittämisessä ja neuvomaan ihmisiä niiden käytössä.

Voimme ylpeänä tarjota nämä tuotteet käyttöösi! Toivottavasti löydät itseäsi miellyttävän Pyykkietikan pyykinpesu- ja siivouspäivääsi.

Pyykkietikat on valmistettu yksinkertaisista ja luonnollisista raaka-aineista. Pyykkietikan käyttö on helppoa ja  turvallista. Raaka-aineina on täysin luonnonmukainen väkiviinaetikka, joka valmistuu ohrasta käymismenetelmällä sekä kukista, hedelmistä, havupuista ja yrteistä höyrytislaamalla valmistetut eteeriset öljyt. Väkiviinaetikkaa on  käytetty kodin siivouksessa monien sukupolvien ajan ja myös pyykin huuhteluaineena sitä on käytetty jo jonkin aikaa.  Pyykkietikoiden tuoksut on valittu tarkoin harkiten ja testaten, jotta ne sointuvat yhteen ja sopivat Sydänlankojen arvoihin.

Tuulen henkäys

-Ylellinen, sensuelli & raikas-

”Lämmin tuuli puhaltaa, purjeet nostakaamme. Täysi hiljaisuus, tuulen henkäystä toivokaamme. Eteenpäin lipuamme, tästä nauttikaamme. Tuulen henkäys eteenpäin meitä vie, narut pidän kädessäin. Ruorista ohjaamme suuntaan oikeaan, murheet harteiltamme poistetaan. Kohta ollaan määränpäässä perillä, ystävät hyvät tavattiin Kustavin vesillä. Heille toivotellaan hyvät päivän jatkot, taasen jonain päivänä kohtaa meidän mastot”.

Tuulen henkäys Pyykkietikka sisältää arvostetuimpia eteerisiä öljyjä. Ylang ylangissa on erittäin hienostunut tuoksu ja siksi sitä käytetäänkin luksusparfyymeissä. Frankinsensi oli aikoinaan kalleinta ja ylellisintä öljyä. Greippi tuo ihanaa raikkautta ja onkin suosittu tuoksu pyykin pesussa ja kodin siivouksessa. Nämä kolme ihanaa tuoksua luovat yhdessä miellyttävän tuoksuyhdistelmän.

Luodon kuiske

 -Mausteinen ja raikkaan metsäinen-

Karulla luodolla kävellessäni ihastelen sen kauneutta ja yksinkertaisuutta.  Hylje nauttii päiväunista kallion notkelmassa ja merikotkat lentävät korkealla taivaalla. Kasvillisuus on niukkaa, mutta sitäkin upeampaa. Matalakasvuisen katajanmarjan oksat notkuvat sinisenharmaista marjoistaan. Merenhuuhtomat pyöreät pikkukivet tuntuvat mukavilta jalanpohjissani. Tuuli tuivertaa ja hiljaisena kuulen luodon kuiskeen. Örö, tänne on päästävä uudestaan.

Luodon kuiskeen eteerisinä öljyinä ovat katajanmarja, laventeli ja sypressi. Katajanmarja on puinen tuoksu ja sillä on antiseptisiä vaikutuksia. Laventelia käytetään hyvin yleisesti puhdistustuotteissa ja tuoksu sopii yhteen monien eri tuoksujen kanssa. Sypressi on puhdas ja raikas puutuoksu, jota käytetään ilmanraikastukseen ja puhdistustuotteisiin.

Meren kimallus

-Pirteä, raikas & viilentävä-

Istun Ahvenanmaan Rödhamnissa kauniisti hioutuneilla silokallioilla ja ihailen aavaa merta. Auringon säteet kimaltelevat vedessä kuin pienet timantit ja ne piristävät mieltäni ja oloni on energinen. Meri tuoksuu puhtaalle ja raikkaalle, laineiden liplatus on musiikkia korvilleni. Tämä saari hehkuu lämmintä henkeä ja ekologinen elämäntapa näkyy täällä vahvasti. Täällä syntyi Meren kimallus- pyykkietikka.

Tuoksu on puhdas, tuttu ja turvallinen. Eteerisiksi öljyiksi valitsin pirteän piparmintun, raikkaan rosmariinin ja metsäisen männyn. Piparminttua käytetään hyvin monipuolisesti useissa eri tuotteissa.  Mänty on antibakteerinen ja antiseptinen. Se puhdistaa ja desinfioi, joten tästä tuoksusta kannattaakin laimentaa koko kodin yleispuhdistustuote.

Kukkaisniitty

-Ruusuinen kukkaistuoksu-

Astuessani Seilin saaren maaperälle aika pysähtyy. Tämä mystinen, ainutlaatuinen ja idyllinen saari tarjoaa rauhaa ja elämyksiä kauniin luonnon parissa. Tällä saarella on myös synkkä ja surullinen historia, joka on mielenkiintoinen ja herättää monia ajatuksia. Saaren monimuotoisuus kiehtoo kovasti, sillä täällä tehdään monitieteellistä tutkimustyötä Saaristomeren ja Itämeren hyväksi. Seilissä käynnin jälkeen oli selvää, että täältä on saatava palanen muistoa mukaan. Muisto on tässä Pyykkietikkapullon etiketissä, sillä siinä komeilee saaressa kasvava erittäin uhanalainen kukka, Peltomaitikka.

Tämän tuoksun avulla voit kuvitella olevasi kesäisellä kukkaisniityllä, jossa kukkapörriäiset ja perhosetkin viihtyvät.  Eteerisinä öljyinä ovat ruusugeranium, clary sage, palmarosa ja seetri. Monet näistä tuoksuista ovat antiseptisiä ja raikastavia, joten tuoksu sopii hyvin pyykinpesuun ja kodin yleissiivoukseen.

”Kiitos tuhannesti tuosta pyykkietikasta, on aivan mahtava tuote. Tein tehopuhdistuksen saunan/pesuhuoneen ja vessan viemäreihin. Passiiviviemäristä lähti kaikki kalkit ja mönjät liukkaasti, kun tein kuumasta vedestä ja Pyykkietikasta kunnon linimentin. Ja raikas piparmintun ja rosmariinin tuoksu vaan jäi leijumaan.

Palautteena voin tosiaan sanoa, että olen kokeillut vuosien aikana kaikenlaisia Pyykkietikoita ja kyllä toi sun on ihan paras. Aluksi on aika etikkainen tuoksu, mutta kun pyykit tulee kuivurista, niin niissä on todella raikas ja lievästi piparminttuinen tuoksu. Aivan ihanaa! Meillä isäntäkin tykästyi. Näin liioille tuoksuille allergisena tykkään kovasti.”

Hanna-Leena

Puhdasta ja raikasta luontoa säästäen

Miksi käyttäisin Pyykkietikkaa pyykinpesussa?

Koska sen on täysin luonnonmukainen tuote ja sen käytöstä on hyötyä sekä pyykillesi että pyykinpesukoneellesi. Pyykkietikka puhdistaa pyykinpesukonetta ja putkistoja poistamalla pesuaine- ja kalkkijäämiä.

Lisäksi se sopii kaikille tekstiileille ja se:

  • raikastaa pyykkiä ja pyykinpesukonetta
  • pehmentää pyykkiä ja poistaa tahroja
  • vähentää nukkaantumista
  • poistaa pyykistä sähköisyyttä
  • pidentää vaatteiden käyttöikää ja kirkastaa värejä, koska pyykkietikka huoltaa vaatteitasi sulkien kuitujen suomuja
  • raikastaa urheiluvaatteita tai muuten tunkkaisia tekstiilejä
  • valmistat helposti silityssuihkeen

Märkä pyykki saattaa tuoksahtaa aavistuksen Pyykkietikalle, mutta pyykkien kuivaessa tuoksu haihtuu kokonaan pois ja pyykkiin jää raikkaan puhdas tuoksu.

PYYKKIETIKKA YLEISPUHDISTUKSESSA

Pyykkietikka on monipuolinen ja täysin luonnonmukainen, biohajoava, antiseptinen kodin puhdistustuote. Pyykkietikkaa voit käyttää monella eri tapaa kodin siivouksessa.

Laimentamalla Pyykkietikkaa saat käyttöösi kodin yleispuhdistusaineen, jolla voit pestä niin vessaa, saunan lauteita- ja lasiovia, keittiön pintoja ja kodinkoneita sekä muita kodin pintoja. Säilöntäaineita ei tarvita, kun teet laimennoksen itse. Happamuuden ansiosta Pyykkietikka puhdistaa tehokkaasti mm. rasvaa ja kalkkikertymät sekä muut liat, joita kalkkikertymiin muodostuu.

Käyttö- ja laimennusohjeet löytyvät pullon etiketistä.

______________________________ 

Pyykkietikoista on laadittu Tukesin edellyttämät käyttöturvallisuustiedotteet, jotka löytyvät täältä (kirjoita tuote hakukenttään).

Pyykkietikat ovat riittoisissa 1000 ml:n kierrätettävissä Pet-pulloissa. Viethän tyhjän pullon muovinkeräykseen.

Voit tarkistaa oman kierrätyspisteen osoitteesta:

https://rinkiin.fi/kotitalouksille/rinki-ekopisteet/

Tilaa ja tutustu!

 Ihanat, riittoisat Pyykkietikat ovat valmistuneet!

Kiinnostuitko tuotteista?

Jälleenmyyntipaikkamme löydät klikkaamalla tästä!

Oletko kiinnostunut jälleenmyynnistä? Ota rohkeasti yhteyttä klikkaamalla tästä!