KEITÄS ME SITTEN OLEMME

Sydänlangat on tuore, reilun vuoden vanha yritys, jonka on perustanut parhaassa iässä (ainakin omasta mielestä) oleva uusikaupunkilainen perheellinen nainen. Kaksi aikuista lastani ovat jo lentäneet pois kotipesästä ja arkea vietän mieheni Mikan ja koirani Wilman kanssa. Viime heinäkuussa minusta tuli mummi. Tämä tapahtuma oli kovin ainutlaatuinen ja merkityksellinen meille kaikille.

Luonto on minulle kovin tärkeä, ja liikun luonnossa päivittäin. Suomen luonto ja neljä vuodenaikaa ovat meidän rikkaus, ja haluan uskoa, että saamme vielä tulevaisuudessa nauttia niistä. Saaristomme ja tuhannet järvet ovat maailmallakin tunnettuja. Metsämme ovat reheviä ja täynnä elämää. Käen kukkuessa, auringon paistaessa, jalat merivedessä – voiko sen ihanampaa olla!

Luonto tulee meille kotiinkin. Kodistamme löytyy mm. kiviä, puun kräksyjä, ajopuita, sammalta, hiekkaa ja käpyjä. Kesällä vietän paljon vapaa-aikaa merellä veneillen, ja se on tullut iän myötä aina vain tärkeämmäksi paikaksi rentoutua. Vietän paljon aikaa omalla kotipihalla tehden pihatöitä ja rentoutumalla virkkauksien parissa.

Valitettavasti luonnossa ja varsinkin merellä voimme nähdä vesistöjen runsaan rehevöitymisen. Valtavan suuret sinilevälautat ovat vallanneet vesistöjä, ja näky on pelottava ja huolestuttava. Olemme tottuneet elämään maassa, jossa voimme vielä hengittää puhdasta ilmaa ja nähdä auringon kirkkaalla sinisellä taivaalla. Näistä asioista haluan jälkipolvienkin saavan nauttia, ja omalta osaltani voin vaikuttaa tähän tekemällä oikeanlaisia valintoja. 

 

Luontoa kunnioittaen ja turvallisesti

Kiinnostuin luontoystävällisistä puhdistustuotteista muutamia vuosi sitten. Kotia siivotessa käytössä oli monenmoista purkkia ja purnukkaa, joiden sisältö oli melkoista myrkkyä. Mielessäni vahvistui ajatus siitä, voisin varmasti saada kodin paikkoja ja tiloja puhtaaksi vähäisemmillä kemikaaleilla. Tutkin asiaa ja hetken päästä kaivoin keittiön kaapeista soodaa, sitruunahappoa ja limen mehua. Kävin ostamassa ensimmäisen eteerisen öljyn, joka oli turvallisesti laventelin tuoksuinen. Kokeilin pönttöpommien valmistusta – ja nehän toimivat! Pommien valmistaminen ei jäänyt siihen, vaan uusia reseptejä ja tuoksuja oli pakko luoda lisää.

Pönttöpommien lisäksi pysyvään käyttöön on jäänyt myös pyykkietikka, jota käytän pyykinhuuhteluaineen lisäksi kodin yleissiivoukseen. Pyykinpesujauheen valmistan myös itse, ja se on ollut käytössä yli kahden vuoden ajan. Kodistani on hävinnyt monenmoiset pullot ja pakkaukset, ja siivoan hyvällä mielellä kotiani turvallisilla, luontoystävällisistä raaka-aineista valmistetuilla tuotteilla.

Haluan valmistaa teille ekologisiaturvallisia ja tiivistettyjä puhdistustuotteita, jotka sisältävät mahdollisimman vähän vettä tai muita ylimääräisiä kemikaaleja. Pakkaukset valitaan järkevästi, ja haluan suosia myös täyttöpakkauksia. Nyt ovat valmistuneet ihastuttavat Pyykkietikat, joka onkin monipuolinen kodin puhdistustuote. Seuraavaksi työn alla on ekologinen käsitiskiaine, jonka toivon saavani teidän käyttöön vielä tämän vuoden puolella!

Ihanaa yhteistä aikaa meille!

Päivi

 

Meri on meille tärkeä elementti, ja siksi olemmekin ylpeitä tuotteidemme ekologisuudesta ja kestävästä valmistustavasta. Voit pitää kotisi raikkaan puhtaana ja samalla autat Itämerta ja muita vesistöjä, kun sinne ei päädy tarpeettomia ravinteita ja kemikaaleja. Kemikaalikuorman vähentäminen kodin puhdistuksessa on tärkeää myös sinun, perheesi ja lemmikkiesi vuoksi. Haitalliset kemikaalit voivat aiheuttaa herkistymistä ja näin ollen ovat terveydelle haitaksi.

sydänlankojen synty

Kun jostain asiasta tykkää kovasti ja sillä saa aikaan jotain hyvää, haluaa saman kokemuksen jakaa muillekin. Käyttäjiltä saatu positiivinen palaute vain vahvistaa ajatusta siitä, että näitä tuotteita pitää tehdä muidenkin iloksi.

Kaikki alkoi virkkausharrastuksesta, kun ihailin toisten tekemiä söpöjä virkattuja valeampiaispesiä. Halusin tehdä itselleni yhden pesän, mutta toisin kävi. Tekemäni pesät kelpasivat muillekin.

Samaan aikaan kiinnostuin ekologisista puhdistustuotteista ja päädyin tekemään pönttöpommeja, pyykkietikkaa ja pyykinpesujauhetta. Ihastuin näihin valtavasti ja tajusin, ettei paluuta kaupan tuotteisiin enää ole. Myös moni tuttavani koki tuotteet toimiviksi ja hyviksi. Kipinä yrityksen perustamisesta syttyi.

Näin syntyi Sydänlangat. Mistä moinen nimi? Olen valmistanut ja valmistan edelleen käsitöitä laidasta laitaan. Sydämet ja lanka toistuvat useassa tehdyssä tuotteessani, ja sydänlankaa käytän kynttilöiden valmistuksessa. Katselin kynttilöitä, katselin tuotteitani, sydämiä ja siinä se oli, yrityksen nimi. Ensimmäiset pönttöpommitkin olivat sydämen muotoisia.