Tuotteiden valmistus

Puhtaista raaka-aineista luontoa kunnioittaen

Puhdistustuotteiden kehittelyä tehdään yhdessä kemian alan ammattilaisen kanssa. Prosessi on pitkä ja tuotteita testataan useiden ihmisten toimesta. Kun olen tuotteeseen tyytyväinen, laaditaan siitä Tukesin vaatima käyttöturvallisuustiedote.

Puhdistustuotteille laaditut käyttöturvallisuustiedotteet löytyvät Tukesin ylläpitämästä KemiDigi-palvelusta https://www.kemidigi.fi/

Tuotteemme valmistetaan aina käsin, raaka-aineet ovat puhtaita ja turvallisia. Meiltä löytyvät niin tuoksulliset kuin tuoksuttomatkin tuotteet. Käytämme tuotteissa aitoja luonnon eteerisiä öljyjä, joihin ei ole lisätty mitään eikä niistä ole poistettu mitään. Tuoksut on valittu tarkoin ja siivotessa voitkin nauttia aidoista metsien, kukkien ja yrttien tuoksuista. Luontoystävällisyys ja biohajoavuus ovat tärkeitä arvoja Sydänlangoille.

Puhdistustuotteet eivät sisällä haitallisia tai voimakkaita kemikaaleja ja näin ollen voit käyttää niitä turvallisesti. Pakkauksissa huomioidaan ympäristö ja kierrätettävyys.

Käsityönä valmistuvat monipuoliset tuotteemme ovat ainutlaatuisia, eikä samanlaisia tuotteita tule vastaan muualla. Tuotteiden kehittely on lähtenyt käyntiin omista tarpeista ja hyvistä käyttökokemuksista. Turvalliset, tehokkaat, laadukkaat ja ekologiset raaka-aineet ovat toimineet inspiraation lähteenä ja siihen nivoutuu voimakkaasti suomalainen luonto ja meri. Veneilijänä haluan suojella Itämerta sekä vaimona, äitinä ja mummina itseni ja muiden läheisten ihmisten terveyttä. Löydät tuotteita kolmesta eri tuotekategoriasta: Puhtautta kotiin, Iloa kotiisi ja Herkkuhetkiin. Yhdistele eri tuotteita, näin saat koottua tuotteista vaikkapa kivoja tuomisia mökille tai lahjaksi äitienpäivänä.

Uusien tuotteiden kehittely on jatkuvasti käynnissä. Kodin ekologisia puhdistustuotteita on tulossa lisää, seuraavaksi valmistuukin aivan ihana käsitiskiaine. Tuotteiden kehittely on kuitenkin aikaa vievää, eikä uusi tuote ole hetkessä kaupan hyllyllä tai täällä verkkokaupassa. Tuotteillemme on myönnetty Suomalaisen työn liiton Avainlippumerkki ja tästä olen ylpeä. Avainlippumerkki kertoo siitä, että tuote on valmistettu Suomessa.

Turvalliset ainesosat

Olen ylpeä Sydänlankojen tuotteiden ekologisuudesta ja kestävästä valmistustavasta. Voit pitää kotisi raikkaan puhtaana ja samalla autat Itämerta ja muita vesistöjä, kun sinne ei päädy tarpeettomia ravinteita ja kemikaaleja. Kemikaalikuorman vähentäminen kodin puhdistuksessa on tärkeää myös sinun, perheesi ja lemmikkiesi vuoksi. Oletko miettinyt, että kodin pintoja pestessä, pesuainevesi kuivuu ja pesuaineet jäävät huoneilmaan jota hengität. Haitalliset kemikaalit voivat aiheuttaa herkistymistä ja näin ollen ovat terveydelle haitaksi. Voisitko valita turvallisemmat ja puhtaammat tuotteet ympäristösi siivoukseen?

Terveellinen

Voit vaikuttaa terveyteesi tekemällä viisaita valintoja. Altistumme päivittäin erilaisille kemikaaleille. Usein käytämme kodin siivouksessa tarpeettomasti liian vahvoja puhdistustuotteita, jotka saattavat aiheuttaa allergioita ja herkistymistä iholle sekä hengitysteille. Lisäksi kuormitamme liian vahvoilla tuotteilla ympäristöä (mm. säilöntäaineet), sillä aineet päätyvät aina lopulta vesistöihin.

Turvallinen

Kun valitsee kiinteän, kuivan tai jauhemaisen, säilöntäaineettoman ja biohajoavan tuotteen, voi sitä käyttää turvallisin mielin. Maailma on täynnä erilaisia vaihtoehtoja. Tutustu ainesosaluetteloihin ja punnitse eri vaihtoehtoja. Sydänlangat ilmoittaa rehellisesti tuote-etiketeissään herkistävistä aineista ja muista mahdollisista vaaroista. Vaikka tuote on ekologinen, voi siinä silti olla  vaara -että turvalausekkeita.

Vastuullinen

Tiedämme ja näemme ilmastonmuutoksen vaikutukset. Yksittäinen ihminen voi vaikuttaa tähän asiaan muutamalla omia toimintatapoja  ja tekemällä järkeviä valintoja niin kotona, töissä kuin vapaa-ajalla. Elämisen yksinkertaistaminen vaikuttaa positiivisesti meidän ekologiseen jalanjälkeen. Tulisitko toimeen vähemmällä? Kestävät kuluttajavalinnat vaikuttaa maapallon luonnonvaroihin. ”Pienistä puroista syntyy suurempia jokia”.